Designerskie akcesoria kuchenne, przepisy, porady

Ciasteczka
cynamonowo-waniliowe

Dodane przez Kuchnia-Emako.pl, 1768 dni temu, 1 Komentarz

Składniki:

  • 180 g kostki masła lub margaryny
  • 2 szklanki mąki
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki miodu
  • 2 żółtka
  • 1 całe jajko
  • 2 łyżki cynamonu
  • 2 łyżki przyprawy do piernika

Sposób przyrządzenia:

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia oraz chłodnym, pokrojonym w kostkę masłem. Dodać cukier puder, dwa żółtka, miód oraz przyprawy. Całość zagnieść na gładką, jednolitą masę. Owinąć folią i wstawić na około 30 minut do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować i za pomocą foremek wykroić ciasteczka. Ciasteczka układać na wysmarowanej tłuszczem blaszce do pieczenia lub macie silikonowej i piec około 8 minut w temperaturze 180 stopni C na złoty kolor.

  1. justyna28 marca 2014, 18:52

    proste a jakie pyszne:) świetny przepis:)

    Reply

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress