Designerskie akcesoria kuchenne, przepisy, porady

  • Polędwiczki wieprzowe
  • Polędwiczki wieprzowe
  • Polędwiczki wieprzowe

Polędwiczki
wieprzowe. Makaron. Surówka

Dodane przez Kuchnia-Emako.pl, 2064 dni temu, 0 Komentarzy

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 1 niewielka czerwona papryka
  • 1 mała marchewka
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 1 liść laurowy
  • troszeczkę kminku
  • trochę ostrej papryki
  • pół opakowania makaronu muszla
  • składniki na surówkę z kapusty pekińskiej

 

Sposób przyrządzenia:

Mięso umyć, oczyścić z błon, pokroić na plastry grubości 1,5 cm, lekko zbić trzonkiem noża.
Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć mięso i na średnim ogniu smażyć po 3 minuty z każdej strony. Następnie na patelnię dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę, czosnek pokrojony w cieniutkie plasterki, a także paprykę, marchewkę i seler naciowy pokrojone w słupki. Oprószyć solą, pieprzem, papryką, kminkiem i dodać liść laurowy. Całość podlać odrobiną wody, delikatnie wymieszać i dusić, aż warzywa zmiękną, a mięso będzie miękkie i soczyste.

W międzyczasie ugotować makaron, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Odcedzić i zostawić do przestygnięcia. Przygotować surówkę z kapusty pekińskiej. Następnie przygotowaną surówką napełnić makaron muszelki. Gotowe mięso wyłożyć na talerz, a wokół niego ułożyć makaron, napełniony surówką.

 

Autor przepisu: Katarzyna Kozioł

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress