Designerskie akcesoria kuchenne, przepisy, porady

Pieczony
łosoś

Dodane przez Kuchnia-Emako.pl, 1648 dni temu, 1 Komentarz

Ryby. Dobre źródło witamin i omega-3. Jedyny tłuszcz, którego jedzenie nam nie zaszkodzi. Często spychane na dalszy plan, zapominane. Przepis na klasyczny kawałek łososia, przyprawiony solą, pieprzem cytrynowym i podany z rukolą. Aromatyczny, soczysty zdrowy !

Składniki:

  • 1 świeży dzwonek z łososia
  • sól
  • pieprz cytrynowy
  • mąka
  • garść rukoli
  • oliwa z oliwek

Sposób wykonania:

Rybę umyć, osuszyć. Oprószyć z obydwu stron solą i pieprzem cytrynowym. Delikatnie odtoczyć w mące, strzepując jej nadmiar. Rozgrzać patelnię z małą ilością oliwy. Smażyć po 3 min z każdej ze stron. Na talerz wyłożyć rukolę polać oliwą i posypać solą. Na tak przygotowaną pierzynkę wyłożyć rybę.

Autorem nadesłanego przepisu jest: Halina Trzęsiok

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress