Designerskie akcesoria kuchenne, przepisy, porady

  • Pieczeń z daktylami

Pieczeń z
daktylami i grzybki z jajek

Dodane przez Kuchnia-Emako.pl, 2255 dni temu, 0 Komentarzy

Składniki:

  • 1.5 kg schabu bez kości
  • świeże daktyle kilkanaście sztuk
  • marynata do mięs
  • ziele angielskie, liść laurowy
  • pieprz zielony
  • oliwa z oliwek

 

Sposób przyrządzenia:

Schab myjemy i osuszamy,następnie nacinamy wzdłuż. Układamy świeże daktyle i zawijamy w roladę.Przygotowujemy marynatę do mięs wg wskazówek na opakowaniu. Nacieramy mięso,owijamy sznurkiem i wstawiamy do lodówki na 24 godz.

Po tym czasie skrapiamy oliwa z oliwek i układamy w żaroodpornym naczyniu. Wkładamy do zimnego piekarnika nastawiając temperaturę na 180 stopni i pieczemy około 1.5 godz.

Jajka gotujemy na twardo 3 sztuki. Obieramy, odkrawamy szersza część jajka gotujemy około 10 minut w niewielkiej ilości wody z 4-5 torebkami herbaty,az uzyskamy brązowy kolor.Drugą część jajka nadziewamy dowolnym farszem, u mnie są żółtka z przyprawami i kiełkami. Nakładamy kapelusz i grzybek gotowy.

Pieczeń układamy na talerzu, sypiemy kiełki układamy grzybki z jajek.

 

Autor przepisu: Gabriela Małgorzata

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress