Designerskie akcesoria kuchenne, przepisy, porady

Kurczak
w porach ze śmietaną

Dodane przez Kuchnia-Emako.pl, 2127 dni temu, 0 Komentarzy

Składniki:

  • 4 udka kurczaka (ugotowane)
  • 3 pory
  • 2 marchewki (ugotowane)
  • łyżka śmietany
  • masło do smażenia
  • zielony pieprz,sól
  • 1 szklanka ryżu

Sposób wykonania:

Ugotowane udka obieramy i drobimy na mniejsze kawałki. Smażymy na maśle dodając pokrojone drobno pory. I dusimy wszystko razem, dodając sól, pieprz zielony. Ryż gotujemy w 2 szklankach wody. Gdy pory będą już podduszone wyłączamy gaz i dodajemy śmietanę. Podajemy z ryżem. Dekorujemy ugotowana marchewką.

Smacznego!

Autorem nadesłanego przepisu jest: Gabriela Małgorzata

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress