Designerskie akcesoria kuchenne, przepisy, porady

  • Mielone z ryżem

Kotlety mielone
z ryżem i kapustą

Dodane przez Kuchnia-Emako.pl, 2065 dni temu, 0 Komentarzy

Składniki:

  • 50 dag mielonego mięsa z wieprzowiny
  • pół małej główki kapusty białej pekińskiej
  • szklanka ugotowanego ryżu
  • 2 jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki bułki tartej
  • po 2 gramy mielonego rozmarynu i cząbru

 

Sposób przyrządzenia:

Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy zmiażdżony czosnek, wbijamy jajka, wyrabiamy, aby powstała masa na kotlety.

Następnie dodajemy ugotowany ryż, bułkę tartą, drobno poszatkowaną kapustę, przyprawiamy do smaku: szczyptą pieprzu i soli, oraz dodajemy po 2 gramy mielonego rozmarynu, cząbru.

Składniki starannie wyrabiamy ze sobą.

Z masy formujemy kotlety w postaci cygara, smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Podajemy z ziemniakami purée i startymi buraczkam z cebulką, wedle uznania.

 

Autor przepisu: Monika Gorowa, Świebodzin

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress