Designerskie akcesoria kuchenne, przepisy, porady

  • Pieczenie ciast

Jak długo
piec ciasta i w jakiej temp.?

Dodane przez Kuchnia-Emako.pl, 439 dni temu, 0 Komentarzy

Rozwiejemy dylematy jak długo piec ciasta i w jakiej temperaturze…

W zależności od rodzaju ciasta, czas i temperaturę pieczenia musimy dostosować indywidualnie. Poniżej prezentujemy „ściągę”, która ułatwi połączyć te dwa istotne elementy, by nasz trud nie poszedł na marne a ciasto było doskonałe.

 

 TYP CIASTA

 TEMPERATURA PIECZENIA [°C]

 CZAS PIECZENIA [min]

 KRUCHE  180-200 20-30
 PÓŁKRUCHE  180-220 20-30
 PIASKOWE  160-200 30-45
 FRANCUSKIE

 250

15-30
 PÓŁFRANCUSKIE  250 15-30
 BISZKOPTOWE  160-180 15-30
 ROLADY BISZKOPTOWE  160-180 15-20
 PIERNIK  150-160 45-60
 DROŻDŻOWE  160-180 15-50

Autor: Kuchnia-Emako.pl

Designerskie akcesoria kuchenne, przepisy na prawdziwe pyszności i... kulinarne porady - wszystko to, co kochamy!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress